VAV PROMOTIETEAM

 

Introductie

In de loop der jaren hebben veel aikidoka zich ingezet bij allerhande evenementen, sportbeurzen, jaarmarkten en schoolactiviteiten om onze mooie (maar vaak onbekende en dus onbeminde) krijgskunst voor te stellen aan het publiek.  Dat was vaak sporadisch en ad hoc, maar in de laatste 2 decennia is dit frequenter en beter georganiseerd geraakt.

Wat doen we?

In samenwerking met Sport Vlaanderen doen we nu al enkele jaren mee aan de ‘Sport Zomertoer’.  De naam en insteek hiervan verandert wel eens, maar de bedoeling is dat er in juli en augustus een tiental badsteden aan de Belgische kust een sportdag huisvesten waar gezinnen gratis kunnen proeven van een 30-tal sporten. Hier geven we dan de hele dag initiaties van pakweg een half uur voor eenieder die interesse heeft. Aikido is daar toch een vaste waarde geworden en onze samenwerking met Sport Vlaanderen is heel aangenaam. Op zo’n dag komen toch 500 à 1000 mensen voorbij. Dat is zeker een uitgelezen moment om promotie te maken voor Aikido.

De voorbije jaren geven we opnieuw in samenwerking met Sport Vlaanderen initiaties tijdens sportdagen voor scholen. De ‘LUUK’ dagen zijn sportdagen specifiek voor schoolgaande jeugd. Hier komen enkele honderden kinderen en jongeren langs die ons bezig zien en actief meedoen.

Minder vaak en minder structureel doen we ook mee aan andere activiteiten: een gast-stage gaan geven bij een bevriende judo-club, een teambuilding event, een bijdrage aan een schooldag in kader van gezond leven of initiaties tijdens de K3 Run&Fun in 2022.

De kalender met onze activiteiten is te vinden op de VAV-website, dit wordt zo goed/vaak mogelijk actueel gehouden. Is er een event in de buurt, kom eens goeiedag zeggen en zelf meedoen!

Wie zijn we?

De samenstelling van het team is vaak veranderd: aikidoka komen en gaan, nieuwe leden komen erbij, oude gedienden komen weer terug of we krijgen ‘gast-initiatoren’ die ook een les geven en de sfeer opsnuiven.  De huidige ploeg is een kleine maar gemotiveerde groep:

– Jos Oostermeyer
– Jan Dockx
– Michel Boone
– Joeri De Strijcker
– Kris De Tobel

Met wie werken we samen?

Onze ‘vaste’ partner is Sport Vlaanderen. We hebben steun en motivatie van ons VAV-bestuur. Verder hebben we heel goede relaties met de sportclubs/disciplines die we tijdens onze events al jaren tegenkomen. De goede sfeer in ons team, met de deelnemers en met de andere sportfederaties is absoluut een meerwaarde!

Hoe profileren we ons via allerhande media?

Via de website van de VAV kunnen we ons verhaal en de kalender publiceren. Daarnaast zijn we actief op social media met foto’s, brochures en allerhande informatie. Kris De Tobel is hier de grootste invloed en zorgt steeds weer voor mooie feedback op bijvoorbeeld Facebook.

Tijdens alle evenementen hebben we een mooie tent met bedrukking van Aikido, banners, beachflags en andere materialen worden vakkundig opgesteld. We zijn goed herkenbaar aan onze VAV-shirts tot we onze keikogi aantrekken!

Intussen zijn we wereldberoemd door de aandacht die we krijgen van bijvoorbeeld Radio2: de presentatrice kwam dan even meedoen en na het ondergaan van een kotegaeshi, greep ze haar microfoon en interviewde Jos voor haar programma… altijd leuk! Zelfs op het VTM-nieuws kwamen we even met woord en beeld op de televisie bij de reportage over de K3-event in Hofstade.

Meer informatie, eens meedoen, goede ideeën of je weet extra promotie-activiteiten,… ?

Contacteer:  promoteam@aikido-vav.be

 

Foto’s 2022